Adapazarı Mesleki Eğitim Merkezinde Lise Diploması Sevinci

Usta ve Kalfaların lise diploması sevinci yaşadığı Adapazarı Mesleki Eğitim Merkezinde yeni düzenleme sonrasında ustalık belgesi sahibi 34 usta ile eğitimlerine 12. sınıfta devam eden 98 çırak öğrenci seviye eğitimlerini ve telafi programını tamamlayarak "Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Diploması" alma imkanına kavuştu.

Adapazarı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Gökyokuş 1992 yılından itibaren Çıraklık Eğitim Merkezi olarak faaliyetine başlayan kurumlarında 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu’na göre kalfalık, ustalık ve usta öğretici belgeleri verildiğini hatırlatarak yapılan düzenlemeyle bu yıl ilk kez lise diploması vermenin heyecanını yaşadıklarını ifade etti.

Çıraklık Eğitim Merkezi olarak ilk kez lise diploması vererek tarihi bir ana şahitlik ettiklerini belirten Gökyokuş, Ahilik düsturu ile yetişen çıraklarımızın ve ustalarımızın hak ettikleri "Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Diploması" almalarının mutluluk verici olduğunu kaydetti.

Adapazarı Mesleki Eğitim Merkezinde düzenlenen diploma töreninde usta ve kalfalarla birlikte 12. sınıfta eğitim gören çırak öğrenciler meslek lisesi diploması almanın mutluluğunu yaşadılar.