Akademide Nitelikli Çalışma Ele Alınacak

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) tarafından düzenlenen SUBÜ Konuşmaları’nın 24’üncü programının konuşmacısı ‘Akademide Nitelikli Çalışma ve Ödüllendirme’ başlıklı söyleşiyle Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İdris Sarısoy olacak. Moderatörlüğünü SUBÜ Uygulamalı Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kenan Göçer’in yapacağı söyleşide; akademik yayında nitelik ve nicelik, çalışma alanının belirlenmesinde dikkat edilmesi gereken hususlar, yayın hazırlama süreçleri, çalışmaların özgünlüğünün önemi, nitelikli bir yayının kazandıracakları, akademik çalışmaların ödüllendirilmesinde izlenen yollar, ödüllendirmenin önemi ve akademik sürece etkisi ile İlim Yayma Ödülleri konuşulacak. 9 Mart Çarşamba saat 14.00’te gerçekleştirilecek söyleşi, üniversitenin YouTube kanalı SUBÜ Haber’den canlı yayınlanacak.

Prof. Dr. İdris Sarısoy kimdir?

1974 yılında Samsun Bafra’da dünyaya gelen Prof. Dr. İdris Sarısoy, ilkokulu Sinop’un Dikmen ilçesinde, ortaokulu Bafra ve İstanbul’da ve liseyi İstanbul Şehremini Lisesi’nde tamamladı. 1998 yılında Erciyes Üniversitesi Maliye Bölümü’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Maliye Teorisi Bilim Dalı’nda başladığı yüksek lisans eğitimini 2000 yılında “Türkiye’de Kamu Kesimi Açıkları ve Finansman Politikaları” başlıklı teziyle tamamladı. 2006’da Marmara Üniversitesi’nde yine aynı bilim dalında “Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere Sağlanan Vergi Teşvikleri ve Türkiye Uygulaması’ teziyle doktor unvanını aldı. 2000-2002 yılları arasında İlim Yayma Vakfı Vefa İbnül Emin Mahmut Kemal İnal Yurdu’nda yönetim memuru olarak çalıştı.

2002’de Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde başladığı araştırma görevliliğine, 2003-2007 yıllarında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü’nde devam etti. 2007-2014 arasında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü’nde Dr. Öğretim Üyesi olarak çalıştı. 2014’te Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Kamu Politikası Anabilim Dalı’nda göreve başladı.

2014’te doçent, 2020’de profesör unvanlarını aldı. Teşvikler, tütün ürünleri vergisi, seçim beyannameleri ve yoksulluk konularında akademik çalışmalar yapan Sarısoy, İlim Yayma Vakfı Ödülleri’nin de yürütücülüğünü yapmaktadır. Evli ve üç kız babasıdır.