Bakkallardan Önce Takip Sonra İhbar

Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, okulların açılmasıyla hareketlenen sokaklarda çocukların sigara ve kötü alışkanlık edinmemesi için mücadeleye devam edeceklerini ve şiddet olaylarına karşı şüpheli kişileri ihbarda bulunacaklarını söyledi.

Başkan Akdardağan, ““2023-2024 eğitim-öğretim yılı tüm öğrencilere, velilere ve öğretmenlere hayırlı olsun. Allah tüm evlatlarımıza zihin açıklığı versin. Mahallelerin simgesi, sokakların ışığı olan bakkal esnafları olarak her eğitim döneminde olduğu gibi yine sorumluluğumuzu biliyoruz.

Evlatlarımızın kötü alışkanlık edinmemesi için mücadeleyi sürdürürken, olası yaşanacak şiddet olaylarına karşı da teyakkuzda olmaya devam edeceğiz. Evlatlarımıza ve gençlerimize sahip çıkmaya, koruyup gözetmeye devam edeceğiz. Her bir evladımız bizim için çok önemlidir.” Dedi.  

Eğitimi ve gençliği her zaman önemseyen bakkal esnaflarının, sokakları mesken tutan şüpheli kişilere karşı takibi sürdürerek ihbar da bulunacağı hatırlatan Başkan Akdardağan, “Eğitim sezonu öncesinde bakkal esnaflarımızla yaptığımız istişarelerde sokakların ve çocuklarımızın güvenliği konusuna tekrar vurgu yaptık.

Mahallemiz sakinleri ve çocukları bizimde aile fertlerimiz gibidir. Her bir bakkalımız bu sorumluluk bilinciyle hareket ederek, yeni eğitim döneminde emniyet birimlerimiz ile birlikte mahalle ve sokaklardaki şiddet olaylarına karşı teyakkuzda olacak. Sigara ve zararlı alışkanlıklarla mücadele konusunda tüm bakkallarımız emniyet güçlerimize birlikte çalışmaya devam edecek. Velilerimizle ve okul idareleriyle irtibatımızı kuvvetli bir şekilde sürdüreceğiz.” Dedi.  

Başkan Akdardağan, “Ayrıca sokak aralarında, özellikle okul giriş-çıkış saatlerinde, çocuklarımıza sağlıksız yiyecek satan seyyarlara karşı belediyelerimize çağrıda bulunmak istiyoruz.

Yerel yönetimler başta olmak üzere kolluk kuvvetleri denetimlerini arttırmalı. Ailelerimizden de esnafımızla işbirliği yapılarak yaşanan olumsuzlukların önlenmesi için verilen mücadeleye katkı sunmasını rica ediyoruz.” Dedi.