Basın ve 24 Temmuz

Sakarya Gazeteciler Birliği (SGB) Başkanı N. Müjdat Çetin, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamasında, basın emekçilerinin kendi içinde bir bütün olabilmesi halinde karşısında bir hiç gücün duramayacağını ifade etti.

Demokrasinin vazgeçilmez unsurları arasındaki basının, sadece 10 Ocak ve 24 Temmuz’da hatırlanmaması gerektiğini belirten Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı N. Müjdat Çetin şunları belirtti;

“Teknoloji geliştikçe herkesin adeta kendi medyası oluştu.  Çağımızın gereği cep telefonu ile artık isteyen herkes bir basın çalışanı gibi davranmakta, sosyal medyası ile doğru yanlış demeden bilgiyi aktarmakta. Maalesef medyadaki senin-benim medyam bölünmelerine gazetecilerde eklenince ister istemez meslekte bir dezenformasyon oluştu. Çıkarılan kanunlar bilgi kirliliğini önlemekten çok adeta bir sansür uygulamasına dönüştü.

24 Temmuz’u basın çalışanları bir bayram havasında kutlayamıyoruz. Gazeteler her zorluğa nağmen ayakta kalma mücadelesi verirken, radyo ve televizyonlar can çekişmekte. İnternet haber siteleri ise yıllar sonra çıkarılan kanun ile medya sayılmaya başladı. Ama çıkan kanundaki eksiklikler ve sonrasındaki düzenlemelerde internet medyasının beklentisini karşılayamadı.

Güçlü bir basına sahip Sakarya’da demokrasi adına basının sesinin daha özgür ve çok daha gür çıkabilmesi için gerekli destekler sağlanmalı, sorunları çözümlenmelidir.  Basın emekçileri olarak da sadece 10 Ocak ve 24 Temmuz’da değil her zaman bir araya gelip mesleki sorunlarımızın çözümü için de çaba harcamalıyız. Hep birlikte çok daha iyi günlere ulaşmak dileği ile tüm meslektaşlarımın 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutluyorum”.