“Belediye İhale İşleri Kamuoyu İle Paylaşılmalı…”

Saadet Partisi Söğütlü İlçe Başkanı Özdemir Özcan, satış ilanı topalak mevkiinde 20 bin m2 17 milyon 800 bin TL, Parke çalışması Akarca ve kum köprü mevki ihalesiz yapım, Söğütlü Belediyesi'nin elinde kalan tek ve en değerli taşınmazın satılma nedeni nedir? Başlıklarıyla Ak Partili Söğütlü Belediyesinin icraatlarını eleştirdi. 

Söğütlü ilçesi Akarca mahallesinde ve kum köprü de yapılan parke döşeme çalışmalarının 4734 sayılı ihale kanuna göre ihale yapılması gerekirken EKAPTA bu konuda bir bilgiye rastlamadığını, dolayısıyla ihale yapılmadan mı ? işin verildiğini soran Saadetli İlçe Başkanı Özcan, “Söğütlü halkı adına soruyorum; Sizler işleri ihalesiz nasıl oluyor da yapabiliyorsunuz ? Ayrıca 35 ton civarı ağırlıkta ki hurda demir ihalesiz satış yapılıyor.

Hurdanın geliri belediyenin gelir ve gider evrakına işlenmiş olup olmadığını bilmek istiyoruz. Topalak mevkiinde 20 dönüm arazimiz satış bedeli 17 milyon 800 Bin TL’ye taksitle satışa çıkartılıyor. Bu yanlıştan dönün. 534 Bin TL birinci taksit peşin, kalanı 6 ay eşit taksitte… 

Belediyemize ait satılmayan taşınmaz kaldı mı? “ şeklinde hesap sordu.            

 "Saadet Partisi Söğütlü İlçe Başkanı Özdemir Özcan sözlerini şöyle sürdürdü; 

“Hani SÖĞÜTLÜ'DE işler istişare ile yapılıyordu..! 

Bu taşınmazın satılması ile alakalı istişareyi kimlerle yaptınız..! Satma nedeniniz nedir? 

Buradan anlaşılan satışa söz konusu olan taşınmazın ne için kimlere peşkeş çekilecek olmasıdır..! 

Göreve geldiğiniz günden bugüne satışı yapılan taşınmaz oldu mu? olduysa geliri ne kadardır? 

35 Ton ağırlığındaki hurda demiri ihalesiz satışını gerçekleştirdiniz. 240 Bin TL kadar geliri olduğunu tahmin ettiğim hurda gelirinin hesabı 240.000 TL ÷ 35.000 TL = 6,85 civarıdır. 2022 hurda demirin kilosu 7,45 TL 'den işlem görmektedir. "ZARAR" 21 Bin TL 

Akarca , Küçük Söğütlü ve Orta mahalle (kum köprü) yerleşkemizde  yapılan parke döşeme çalışmalarının da 4734 sayılı ihale kanuna göre ihale yapılması gerekiyorken "EKAP'ta" bu konuyla alakalı bir bilgiye rastlayamadım dolayısıyla parke döşeme işi ihale yapılmadan mı verildi? 

Ayrıca HASANFAKI mahallemizde OSB'nin neden olduğu bilinen dere kirliliği halen devam etmektedir. Bir yıl önce yerel basına çevreyi kirletene af yok sözünüz üzerine gereğini yapmanızı hatırlatmak isterim. 

Tüm burada belirttiğim ve önümüzdeki günlerde de daha farklı konuları gündeme getireceğimi ve takipçisi olacağımı tarafınıza ve ilçe halkımıza saygıyla arz ederim.”