Depremde Hayatını Kaybedenler Serdivan'da Anıldı

Serdivan Deprem Anıtı önünde gerçekleşen anma etkinliğine şehit yakınlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Törene Sakarya Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu, Serdivan Kaymakamı Muhsin Çatmadım, Serdivan Belediye Başkan Vekili Adem Kümbet, Serdivan Belediye Başkan Yardımcısı Selvet Karaoğlu, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, Serdivan İlçe Emniyet Müdürü Güven Alan, Serdivan İlçe Jandarma Komutanı Ast. Kd. Bşç. Nuri Çiftçi, Milliyetçi Hareket Partisi Serdivan İlçe Başkanı Yaşar Kara, Serdivan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Dere, Sakarya Samsunlular Derneği Başkanı Adnan Pala, Serdivan İlçe Sağlık Müdürü Ömer Balcı, Serdivan İlçe Müftü Vekili Mehmet Şahin, Muharip Gaziler Derneği Serdivan Temsilcisi Rıdvan Üvez, Yeşilay Cemiyeti Sakarya Şube Başkanı Arzu Çakır, Serdivan Muhtarlar Derneği Başkanı Fikret Can ve mahalle muhtarları,  meclis üyeleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Deprem Değil Tedbirsizlik Öldürür

Programda konuşan Sakarya Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu, aradan geçen 22 yıla rağmen acıların hala yürekleri dağladığını ve her zaman taze kalacağını dile getirdi. Hayatını kaybeden vatandaşların aziz hatıralarını saygıyla anmanın yanında aynı zamanda geçmişten ders çıkarmanın da önemli olduğunu belirten Emiroğlu, her türlü afete hazırlıklı olmanın önemine ve depremin değil tedbirsizliğin ölüme sebebiyet verdiğine vurgu yaptı.

Kabirleri Tek Tek Gezdiler

Program sonrası büyük felakette hayatını kaybeden vatandaşlar kabirleri başında ziyaret edildi. Şehit ailelerine baş sağlığı dileyip bir süre sohbet eden katılımcılar, kabirleri tek tek gezip çiçek bıraktı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği anma programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ve şehitlerin ruhu için yapılan duanın ardından helva ikramıyla son buldu.