Dikmen 3.Hamsi Festivali Yapıldı

Hendek Dikmen Köyü Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından bu yıl 3.sü düzenlenen Dikmen Hamsi Festivali yapıldı.

Hendek Dikmen Mahallesinde geleneksel hale getirilen hamsi festivalinin üçüncüsü bu sabah erken saatlerden itibaren başladı.

Festivale Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, Hendek Jandarma Karakol Komutanı Tğmn. Sertaç Kaya, CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, Ak Parti Hendek İlçe Başkanı Hasan Serdar Baykal, CHP Hendek İlçe Başkanı Nihat Bayraktar, Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaverdi Bahadır, Hendek Orman İşletme Müdürü Hakan Kızılarslan, Akyazı Dokurcun Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çakmak, Akyazı Dokurcun eski Belediye Başkanı Ruhi Yılmaz, Hendek Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Yağlı, çevre Mahalle Muhtarları, İşadamları, Esnaflar ve binlerce Vatandaş katıldı.

Mahalle halkının kadın erkek demeden kolları sıvarken, kilolarca hamsi temizlendi ve pişirilerek festivale katılan Vatandaşlara ikram edildi.

Hendek Dikmen Köyü Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Dernek Başkanı Nihat Günbatı, festivalimize geçen yıl 5 bin misafirimize hamsi dağıtmıştık hedefimiz bu yıl 7500 kişiye hamsi dağıtmayı hedeflediklerini söyledi.

Dikmen Mahalle Muhtarı Menderes Ayvaz, Bu yıl 3.Hamsi festivalini düzenledik yoğun bir kar yağışı oldu Dikmen’de festivale katılım yoğun oldu artık geleneksel halle geldi uzun yıllar sürdüreceğiz inşallah gelen misafirlerimize teşekkür ediyorum hava çok güzel kar var bu doğa güzelliğini doğa ortamını başka yerde bulamazlar dedi.

Dikmen 3.Festivali Hamsiler yendikten sonra yöresel sanatçılar Serdar Sarı, Erdal Köseoğlu ve Murat Kurtuluş İrme’nin sahne aldıkları festivalde Kemençe eşliğinde horon oynayan gelen misafirler keyifli bir gün yaşadılar.