Erzurum Ve Sakarya Kardeşliği Büyüyor

Sakarya Erzurumlular Derneği Başkanı Dursun Murat Ak, memleketi Erzurum’da bazı temaslarda bulundu. Dursun, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ergün Engin, Erzurum İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Ulu Cami İmam Hatipleri Emrullah Kaçar, Abdülkadir Düzenli,  Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mustafa Ağırman ve Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Başkanı Erdal Güzel’i ziyaret etti. 

Ziyaretlerinde iki şehir arasında yapılacak çalışmalar için temaslarda bulunduğu açıklayan Dernek Başkanı Dursun Murat Ak, “İki güzel şehrimizin kardeşliğini perçinliyoruz. Hem güzel Sakarya’mız, hem de dadaşlar diyarı Erzurum arasında yapılacak çalışmalarda köprü olmak için bir takım ziyaretlerde bulunduk.

Sakarya’mızı temsilen memleketimizde istişareler yaparak iki şehrin ortaklığını güçlendirmek için önemli görüşmeler yapıldı. İki şehir için kültürel ve sosyal çalışmalarımıza katkı sözü aldık, bizde tam destek sözü verdik. Bu arada Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’e, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’nin selamlarını ilettik.

Başkanımızdan hem Erzurum’da, hem Sakarya’da yapacak olduğumuz programlara ayrıca destek sözü aldık. Ziyaretlerimizde bizlere ilgi gösteren başkanlarımıza ve değerli hocalarımıza Sakaryalı hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.