Gsb Yurtlarında Kandil Coşkusu Yaşandı

Sakarya’daki Yurt Müdürlükleri  tarafından düzenlenen Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (S.A.V) Allah’ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen ‘Miraç Kandili’ özel programına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Akşam ve Yatsı namazı arasında gerçekleştirilen program, Kur’anı Kerim tilavetiyle başlayıp , Mevlid’i Şerif ile devam etti. Kandil programında, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevlendirilen manevi danışman hocalar da yer aldı .

Miraç Kandili programı, tüm yurtlarda eş zamanlı olarak başladı. Program öncesinde öğrencilere, yurt personelleri tarafından lokma ve kandil simidi ikramında bulunuldu. Kuran-Kerim tilaveti, ilahi, şiir ve dualar ile başlayan program geç saatlere kadar devam etti. Kandil programı öğrenciler tarafından ilgi gördü.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Eğitim, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Birimi Şube Müdürü Suzan Yazıcı Arabul, eğitim faaliyetlerinin yanında değerler eğitimine de dikkat çekerek ;  ‘’Özellikle dini gün ve geceler değerler eğitimi hocalarımız ve öğrencilerimizin hazırladığı programlarla dolu geçmektedir. Bu kandilimizde de hocalarımız ve öğrencilerimiz 12 yurdumuzda birbirinden feyizli programlar yaparak hem gecelerini değerlendirdi hem de kendi hazırladıkları programları sahneye taşıyarak ortama kendilerinden bir parça katmış oldular. Okunan Kur'an-ı Kerimler, söylenen ilahiler ile geceyi dolu dolu yaşayan öğrencilerimize program sonrası ikramlarda bulunarak miracın ruhunu en güzel şekilde yaşatmaya çalıştık.’’ dedi.