SAU İlahiyat Fakültesi WoS’ta Dünya 11’incisi
Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Web of Science 2025 “Faculty of Theology” arama sonuçlarına göre dünya genelinde 11’inci, Türkiye’de ise 1’inci sırada yer aldı.
Web of Science (WoS) 2025 verilerine göre yapılan “Faculty of Theology” aramasında, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 1098 ilahiyat fakültesi arasında dünya sıralamasında 11’inci, Türkiye genelinde ise 1’inci sıraya yerleşti.
Fakültenin elde ettiği başarıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Meydan, uluslararası üst düzey indeksli dergilerde yayın yapmanın oldukça zor olduğu bir alanda bu sonucun önemli olduğunu ifade etti.
Prof. Dr. Meydan, söz konusu başarının, üniversitenin araştırma üniversitesi vizyonuna katkı sunan akademik üretim anlayışının bir yansıması olduğunu belirtti.
Disiplinli çalışmanın uluslararası yansıması
Başarının, öğretim elemanlarının bilimsel üretim konusundaki motivasyonunu ve disiplinli çalışmalarını ortaya koyduğunu vurgulayan Prof. Dr. Meydan, İlahiyat Fakültesinin nitelikli ve proje temelli araştırma anlayışıyla hareket ettiğini kaydetti.
Fakülte olarak bilimsel araştırma ve eğitim alanında örnek bir model oluşturma hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Prof. Dr. Meydan, Sakarya Üniversitesi Rektörlüğünün desteğiyle bu doğrultudaki çalışmaların devam edeceğini belirtti.