TYB Sakarya'dan yazar Vildan Külahlı Tanış'a söyleşi ve imza günü
Türkiye Yazarlar Birliği Sakarya Şubesi yeni yönetimle yeni dönemin ilk söyleşi ve imza etkinliğini Faik Baysal Kütüphanesi'nde öykü yazarı Vildan Külahlı Tanış ile gerçekleştirdi.
Büyük ilgi gören etkinlikte kitapseverler yazar Vildan Külahlı Tanış ile keyifli bir söyleşi imkânı buldu.
Yazar Tanış etkinliğin sunuculuğunu başarıyla yapan şair-yazar Neslihan Cebesoy'un ve katılımcıların kendisine yönelttiği soruları içtenlikle yanıtladı. Gayet samimi geçen söyleşide yazar "Civarda Kaybolanlar" adlı yeni kitabında yer alan öyküleri yazma sürecini okurlarıyla paylaştı.
Vildan Külahlı Tanış yazarların insanların yaşadıklarını anlamlandırmada ve adlandırmada etkin bir rol üstlendiğine, duygularına tercüman olduğuna değindi. Söyleşi sonunda yapılan heyecan dolu mini çekilişle 6 okura yazarın imzalı kitabı hediye edildi.
Türkiye Yazarlar Birliği Sakarya Şubesi Başkanı İbrahim Gürel, yazar Vildan Külahlı Tanış'a ve soğuk havaya rağmen etkinliğe büyük ilgi gösteren edebiyatseverlere teşekkür ederken, Türkiye Yazarlar Birliği Sakarya Şubesi olarak yeni dönemde de bu tür etkinlikleri sürdürmeye, şehrimizde nefes alan, şehrimizin kültürüne, sanatına katkı sunan değerli isimlerle etkileşimde olmaya devam edeceklerini belirtti.
Gürel "Bu akşam da gördük ki toplumumuzun bu tür güzel etkinliklere, kültür ve sanata daha fazla ihtiyacı var. Şehrimizin resmi kurumlarını ve diğer sivil toplum kuruluşlarını, hatta tüm hemşehrilerimizi bu tür faaliyetlere paydaş olmaya, maddi manevi destek vermeye davet ediyoruz. Verilecek önem ve desteklerle Sakarya'mızın edebiyatta ve diğer kültür sanat alanlarında daha çok öne çıkacağına inanıyoruz. Şehrimizde bu potansiyel var. Bu bağlamda özellikle iki isme ayrıca teşekkür etmek istiyoruz. TYB Sakarya şubemize kütüphane kapılarını açan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı sayın Alpay Şirin beyefendiye ve kültür sanata olan desteği için iş insanı Tahsin Kaplan beyefendiye gönülden teşekkür ediyoruz" dedi.
Etkinlik, yazar Vildan Külahlı Tanış'ın "Civarda Kaybolanlar" adlı yeni kitabını okurlarına imzalaması ve fotoğraf çekimleriyle son buldu.