Başkan Özen, EXPOBEL Çevre, Şehircilik Ve Teknoloji Fuarına Katıldı

Belediyeler, kamu kurum ve kuruluşları, müteahhitler, kooperatifler, mühendisler, mimarlar, çevre düzenlemecileri, üniversiteler ve hastaneler başta olmak üzere tedarikçi ve tüketiciyi bir araya getiren EXPOBEL Çevre, Şehircilik ve Teknoloji Fuarı kapılarını Gaziantep’te açtı. Açılış programına Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Hasan Suver, Gaziantep Valisi Davut Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya ve Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık 400 belediye başkanı, çeşitli illerin oda ve borsa başkanları ve kurum temsilcileri katıldı.

Sınıflandırıp şehre dair karar mekanizmalarında kullanmak

Açılış programında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Hasan Suver,“Sanayileşme ile birlikte kentlerimiz devasa boyutlara ulaştı. Nüfus ve mekân olarak çok büyüdüler. Buraları yönetmek ve geleceklerini inşa etmek zorlaştı. Şehrin tarihi kültürel ve doğal zenginlikleri yanında diğer yönlerini de tespit etmek doğru ve hızlı bilgi verilerine ulaşmak onları sınıflandırıp şehre dair karar mekanizmalarında kullanmak hayati önem kazandı” ifadelerini kullandı.

Kalkınma yerelde, demokrasi yerelde başlıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin “Yıllarca kendi kaynağımızı kullanamadık. Yeşil, kaynak burada teknoloji Avrupa’daydı. Bunun böyle devam edemeyeceğini gördük. Fuarlar şehri olmak için çok çalıştık. Fuarların şehrin, ülkenin ekonomiye neler kattığını gördüm. İşte biz ilk kez farklı bir şey yapıyoruz. Artık altyapı belediyeciliği bitti. Bilgi ve teknolojide yarışıyor, şehir ekonomisini konuşuyoruz. Belediyeler Birliği olarak çok özel çalışmalar yapıyoruz. Artık büyük bir rekabet var. Kalkınma yerelde, demokrasi yerelde başlıyor. Yerel kalkınmada biz bu şehirde 2 milyonun bize emanet olduğunu bilmeliyiz” dedi.

Türkiye kazanacak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu “Bütün kurumlar ve liderlerde birlik ve beraberlik var. Artık ülkeler değil şehirler yarışıyor. Bütün dünyada marka şehirler var. Pandemide özveri ile çalışanları yürekten kutluyorum. Üretim kadar tanıtım da çok önemli. Böyle fuarlarla ürününüzü pazarlayabilirsiniz. Yerli ve milli değerlere sahip çıkıyorsunuz. Yerel kalkınmanın ve şehri zenginleştirmenin yolu bu tanıtım ve markalaştırmadan geçiyor. Burada herkesin yürekleri bir atıyor. Türkiye’de örnek teşkil eden belediyecilik anlayışı Fatma Şahin, OECD’de Şampiyon Belediye Başkanı seçildi. Böyle fuarlarla Gaziantepli kardeşlerim ve Türkiye kazanacak” dedi

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, “İlk defa çevre, şehircilik ve teknoloji alanında böyle güzel bir fuar düzenleniyor. Bizlerde Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya ile birlikte Gaziantep’e geldik. Bu fuarları önemsiyoruz. Çünkü bizler ilçemizi daha ileriye götürebilmek için gayret emekteyiz. Artık altyapı belediyeciliğinin yanı sıra her alanda bilgiye- teknolojiye yönelik belediye çalışmalarının öncülük etmesi gerektiğine inanıyorum. Dolayısıyla burada gördüğümüz, başka belediyelerin yapmış olduğu projeleri inceliyoruz. Sakarya Büyükşehir Belediyemizin açmış olduğu proje stanttı ve diğer stantları ziyaret ettik. Fuarda emeği geçen Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ve herkesi kutluyorum” şeklinde konuştu.