Yeni Dünya Vakfı Hız Kesmeden Programlara Devam Ediyor

Protokolünde yer aldığı konferansa  Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ali İnci, Pamukova Belediye Başkanı Güven Övün, Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Hilmi Kızılcık, Ak Parti Adapazarı İlçe Başkanı Erol Aydın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, Afad İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş ve çok sayıda akademisyen ve iş adamlarının katılımlarıyla gerçekleşti.

“Niçin Evlendik Neden Ayrılıyoruz ?”

Yeni Dünya Vakfı Sakarya şubesinin AKM’de düzenlediği konferansın konusu son yıllarda belirgin artış gösteren yapılan içi boş evlilik ve ardından yapılan boşanmalar ele alındı.

Konferans Yeni Dünya Vakfı Şube Başkanı Şahin Karaaslan’ın açılış konuşmaları ile başladı. Yeni Dünya Vakfının tarihi, misyonu ve vizyonu hakkında kısa bilgilendirmenin ardından faaliyetlerden bahseden  Şube Başkanı Şahin Karaaslan “ Başkanımız Ekrem Yüce’nin  teveccühü ile Erenler Yaşam merkezimizde yer alan Gençlik Merkezimizin tefrişatında sona yaklaştık. Allah nasip ederse yeni yılda açılışı gerçekleştirmeyi ve burada gençlerimizin ilim ve irfan öğrenmeleri noktasında hız kesmeden başlamayı istiyoruz. Bu noktada ben Vakfımız ve yönetimi adına Başkanımız Ekrem Yüce’ye gerçekten çok teşekkür ediyorum Allah kendisinden razı olsun. “ diyerek teşekkürlerini iletti.

Gündemin kanayan yarasına değinen başkan Şahin Karaaslan “ Son zamanlarda boşanmalar bir hayli artış gösterdi. Bu konu ile ilgili hem yurt içi hem de yurt dışında konferanslar düzenlemesi ve etkili konuşmasıyla, şehrimizin manevi değeri , duayen isimlerinden  araştırmacı-yazar Cevat Topkara hocamızın tertip etmesini istedik. Bu konuda kendisine çok teşekkür ediyorum. “ şeklinde ifade etti.

Mesele Çok Ciddi !

Şahin Karaaslan konuşmasının akabinde sahneye Başkan Ekrem Yüce’yi davet ederek söz almasını rica etti. Vakfın çalışmalarını yakinen takip ettiğini ve gelinen durumun değerlendirmesi hususunda ifadelerde bulunan Başkan Yüce “Son iki yıldır boşanma rakamlarının çok ciddi derecede artış olduğunu görüyoruz. Bu mesele çok ama çok ciddi. Bu vesile ile Şahin Karaaslan başkanlığında vakfın yönetimine ve kıymetli hocamız Sayın Cevat Topkara beyefendiye  tekrar teşekkür ediyorum. Yapılan hizmetler, gösterilen gayretler meyvesini vermeye başlıyor” diyerek Yeni Dünya Vakfı’nın çalışmalarını takdir etti.

“Dini Güzel Olanı Seçin”

Başkan Ekrem Yüce’nin konuşmaları ardından konferansı gerçekleştirmek üzere sözü araştırmacı-yazar Cevat Topkara aldı. Ailenin kurulmasında dikkat edilmesi gereken hususlardan, Kur’an ve sünnet üzere yaşamanın gerekliliğinden bahsederek konunun İslami yaşantının idame edilmesi ilgili olduğunun altını çizdi. “Asrı Saadet’te evlilikler yapılırdı. Bu evlilikler ekseriyetle mal-zenginlik diğeri de asalet-soy üzerine idi. Lakin iki cihan serveri Peygamber Efendimiz (s.a.v)  “Siz dini güzel olanı seçin.”  buyurarak asıl güzelin ve doğrunun yönünü Din olarak işaret etmiştir.”

“Bu Daha Başlangıç”

Konuşmalarının ardından başta Şube Başkanı Şahin Karaaslan ve Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem Yüce olmak üzere tüm protokol ve Yeni Dünya Vakfı yönetimine teşekkür eden sayın Cevat Topkara  “ İnşallah bu bir başlangıç niteliğinde olsun. Sizler buraya gelmekle benim misafirimsiniz, hepinizin ayaklarına sağlık. Gelenlerden Allah razı olsun” diyerek memnuniyetlerini belirtti.

 

Programın ardından Şube Başkanı sayın Şahin Karaaslan günün anısına Cevat Topkara beyefendiye çiçek takdim ederek “Hocam çok teşekkür ederiz, ağzına sağlık. Allah sizlerden razı olsun. Bunu bir başlangıç olarak sayıyoruz. Devamının gelmesini istiyoruz.” şeklinde şükranlarını iletti. Programın ardından Yeni Dünya Vakfı yönetimi ve Protokol üyelerinin toplu fotoğraf çekimi ile sonlandı.