Karasu'da Aşı Çadırı Kuruldu

"Sağlık bakanlığımızın koordinesinde ve il müdürlüklerimiz ile birlikle Türkiye'nin dört bir yanında aşı çalışmaları aşı kampanyaları hızlı bir şekilde yapılmaya çalışılıyor. Aşılamada epeyce bir yol ilerledik kısa süre içinde 18 yaş üzeri herkes aşısını olabilecek.  o yüzden de aşı kampanyasını hızlandırmak adına bakanlığımızın ve il sağlık müdürlüğümüzün  tavsiyeleri ile randevusuz olarak aşı uygulayabilirdiğimiz aşı çadırını kurduk.

Bugün bizim ilk günümüz bizden bir gün önce Sakarya'da aşı çadırı açan ilçelerimiz oldu. Bizim amacımız burada randevusuz bir şekilde aşı yapmak aşı kampanyasına destek olmak. İnsanlar zaten şehir merkezine geliyor, gelmişken burada uygulamayı gören vatandaşlarımız aşılarını gelip yaptırabilirler. Aşı uygulamasını bugün başladık ama ne kadar süreceğine dair net bir sınırımız yok. Karasu genelinde ister hastanemiz olsun ister aile  sağlığı merkezlerimiz olsun ister aşı çadırı olsun yeterince aşımız var. Karasu'da tahmini olarak bugüne kadar 40 bin in üzerinde aşı yapıldı. günde ise ortalama 1.000 in üzerinde aşı uygulanmakta.

Covid19 Salgınına karşı elimizdeki  en güçlü silahımız aşı bu yüzden hepimi kolları sıvayıp aşı kampanyasına destek vermeliyiz. Türkiye de yapılan aşı sayısını biliyorsunuz bu güne kadar ciddi bir yan etki ile karşılaşılmadı, hafif yan etkiler zaman zaman görülebilmekte ama zaten hafif yan etkiler normal bir enjeksiyon uygulamasında da görülebilmektedir.  Karasu Devlet hastanesinde şuan da Covid19 vakası ile yatan hiç bir vatandaşımız yok. Hep birlikte bu mücadeleyi veriyoruz Sağlık çalışanları olarak üzerimize düşeni yapmak için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz.

Önümüzde bir yaz sezonu var ülke olarak normalleşmeye adım atıyoruz bu normalleşmeye adım atarken en önemli husus öncelikle kişisel tedbirlere dikkat etmek (maske - mesafe - temizlik) ve aşımızı yaptırmak. Vatandaşlarımızdan kişisel tedbirlere sabırla uymalarını, randevularını alarak veya mobil aşı merkezlerine gelerek aşılarını bir an önce yaptırmalarını rica ediyoruz.

Hep birlikte başaracağız" dedi.