Koopbakkal’da İmzalar Atıldı

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ürünlerinin vatandaşa daha çok ulaştırılması için başlatılan ve Sakarya’nın öncü olduğu KoopBakkal projesi tanıtıldı.

Ankara’da düzenlenen imza törenine katılan Sakarya Bakkallar ve Bayiiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, projenin detayları hakkında bilgi aldı.

Tarım Kredi Kooperatiflerince piyasaya arz edilen gıda ürünlerinin KoopBakkal adı altında bakkallarda da satılması amacıyla iş birliği protokolü imzalandı. KoopBakkal Projesi'nin tanıtım toplantısı ve imza töreni TESK Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Törene Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Türkiye Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Genel Başkanı Abdulkadir Akgül ve Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü Erdal Erdem katıldı.

Sakarya’nın proje de mihmandar olması nedeniyle tanıtım toplantısına projenin uygulanacağı illerin oda başkanları ile birlikte katılan Sakarya Bakkallar ve Bayiiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, örnek tezgahları gezerek detaylar hakkında bilgi aldı. Bakkalların dükkanlarında bir raflarına Tarım Kredi Marketin ürünlerine ayrılacağını belirten Akdardağan, “Sakarya Bakkallar ve Bayiiler Esnaf Odası, KOOPBAKKAL projesinin mihmandarı olarak, esnaflarımıza böyle bir projeyi kazandırmanın bahtiyarlığı içerisindeyiz. Ankara'da imza törenine Sakarya’nın pilot il olması vesileyle katıldık.” Dedi. 

Akdardağan, “İmzaların atıldığı ve Sakarya, Trabzon, Yozgat, Tokat, Konya ve Ankara’da başlayan  projede, pilot uygulama dahilinde ilk etapta 250 bakkala bayilik verilecek. 2023 yılı içerisinde ise hedef bin nokta ile projenin yaygınlaşmasıdır. Proje ile bakkal esnafımız uygun fiyatlarla mal tedarik etme fırsatı bulacak. İlk etapta 75 ile 150 m2 arasında tek şubeli olan bakkallarımız projeye başvurabilecek. Başvuralar hem elektronik ortamdan yapılabilecek, hem de oda olarak yönlendirme yapacağız. Raflarda ilk etapta 132 temel tüketim maddesi yer alacak ve ilk etapta faaliyet süresi en az 5 yıl ve çalışma ruhsatı kendisi ya da eşi üzerinde olan esnaflarımız başvuru yapabilecek. “ dedi.

Başkan Akdardağan, “Projenin önemli paydaşı olan Halk Bankasına da esnaflara finansal destek, raf alımı, tadilat harcamaları ve yazar kasa alımları için 200 bin lira, Tarım Kredi'den alınacak ürünlerin finansmanı için ise kapalı devre çalışan 300 bin liralık kredi kartı olmak üzere toplamda 500 bin liraya kadar kredi imkanı sağlayacak. Kredi kartı kullanmak istemeyenler için internet ortamından dijital destekli finansman imkanı sunulacak. Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifleri kapsamında kredi kullanan bakkal esnafımız yıllık yüzde 7,5 faiz ile finansman sağlayabilecek, bu kapsamda üye olmamış olan ya da başka bir şekilde bu finansmana erişmeye ihtiyacı olan esnaflara ise 24 aya kadar sabit oranlı yıllık 11,75 faiz oranında finansman desteği sağlanacak. Bizlerde oda olarak önümüzde ki günlerde esnaflarımızla buluşarak projeyi daha yakından tanıtacağız. Uygulamaya alınan projemiz ülkemize, şehrimize ve esnaflarımıza hayırlı olsun.” Dedi. İmza töreni sonrasında projenin uygulanacağı illerin oda başkanları KoopBakkal’ın örnek raf dizilimlerini inceledi.