MYO Akademisyenlerine Proje Yazma Eğitimi Verildi

SUBÜ Teknoloji Transfer Ofisi tarafından MYO akademisyenlerine yönelik, ‘Uygulamalı 3005 Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Yenilikçi Çözümler Araştırma Projeleri Destek Programı Proje Yazma Eğitimi’ düzenlendi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO), meslek yüksekokulları akademisyenlerine yönelik olarak ‘Uygulamalı 3005 Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Yenilikçi Çözümler Araştırma Projeleri Destek Programı Proje Yazma Eğitimi’ düzenledi. Üniversite lokalinde gerçekleştirilen eğitimde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fuat Boz ile TTO Müdürü Prof. Dr. Murat Çankaya da yer aldı. Eğitimde Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Barış Horzum, SAÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Avni Önder Hanedar ve SUBÜ TTO uzmanları deneyimlerini paylaştı. Eğitime ilişkin bir değerlendirmede bulunan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fuat Boz, MYO akademisyenlerine yönelik proje yazma eğitimlerinin nitelikli bilimsel araştırma projelerinin hazırlanmasına ve disiplinlerarası araştırmaların yapılmasına katkı sağlayacağını söyledi.

Eğitim detayları

Eğitimin ‘TÜBİTAK 3005 Proje Deneyim Paylaşımları ve Başvuru Formunun Doldurulması’ başlıklı ilk oturumunda SAÜ Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mehmet Barış Horzum ve Doç. Dr. Avni Önder Hanedar deneyimlerini paylaştılar. Horzum, TÜBİTAK 3005 programının geliştirilme amaçları ile proje fikrinin geliştirilmesi ve projenin kurgulanmasına ilişkin püf noktalara değindi. Bu doğrultuda geliştirilecek proje önerisi ile toplumsal ve kamusal faydanın nasıl sağlanabileceği, projenin yenilik yönü, yöntem, risk yönetimi, proje çıktılarının yayılımı ile yaygın etki başlıklarının ne şekilde ele alınması gerektiğinden bahsetti. Hanedar ise TÜBİTAK 3005 projesi ve TÜBİTAK destekli diğer proje örnekleri üzerinden veri temelli politikaların önemine vurgu yaparak proje önerilerinin bu program ile desteklenme olasılığının yüksek olduğunu vurguladı. Ayrıca projenin kurgulanması, yazımı ve yürütülmesi aşamalarında dikkat edilmesi gereken konulara değindi. Eğitim süresince eğitmenler ve katılımcılar arasındaki etkileşim, yeni proje fikirlerinin üretilmesine katkı sağladı. Eğitim sonunda farklı disiplinlerden katılım sağlayan MYO akademisyenlerinin proje fikirlerinin eğitmen akademisyenler ile birlikte değerlendirilerek TÜBİTAK 3005 proje programı kapsamında kurgulanması sağlandı.