Pamukova da bir gecede iki oyun salonunu böyle soydular

Pamukova İlçesi Yenice Mahallesi Müftüzade Sokak ve Fevziye Çevik Sokak'ta Adem Bıyıkı ve Metin Cinci'ye ait Playstation Oyun Salonları sabaha karşı 04.00 sıralarında kimliği belirsiz iki kişi tarafından soyuldu.

yun salonlarının soyulduğunu sabah iş yerine geldiklerinde fark eden oyun salonu sahipleri polise durumu bildirdi. Olay mahalline gelen polis ve Olay Yeri İncelme  ekipleri iki oyun salonunda incelmede bulundu.

Oyun salonunda ve etrafında bulunan güvenlik kameralarını da inceleyen ekipleri sabaha karşı 04.00 sıralarında 34 plakalı beyaz bir otomobil ile iki kişinin önce Yenice Mahallesi Fevziye Çevik Sokak'ta Metin Cinci'ye ait oyun salonunun kapısındaki kilidi kırarak içeriye girip 8 adet oyun konsolunu ve kasada bulunan cep telefonunun çaldığını belirledi.

Soygunu gerçekleştiren aynı kişiler daha sonra aynı mahallede Müftüzade Sokak'ta 300 metre mesafede Adem Bıyıklıya ait oyun salonuna gediklerini, burada bir kişi otomobilin içinde beklerken diğerinin ise kapıyı zorlayıp açtıktan sonra, oyun salonunun içinde bulunan 1 adet 165 ekran televizyon, 12 adet oyun konsolu ve bunlara ait CD ler ile 42 adet oyun kumandasını çaldıklarını belirledi.

Hırsızların 34 plakalı beyaz bir otomobil ile oyun salonlarının önüne gelerek, bir kişi otomobilin içinde beklerken diğerinin kapıyı açması ve içeriye girme anları ile kafasında fenerle oyun salonlarını soyma anları güvenlik kameralarına saniye saniye  yansıdı.

Çaldıkları malzemeleri otomobile sığdırmayan hırsızlar olay yerinden uzaklaşırken otomobilin arka kapısının açık olduğu, kaçarken yanlışlıkla çarşı merkezinde çıkmaz sokağa girdikleri, buradan dönerek tekrar Müftüzade Sokağa çıkıp olay yerinden uzaklaştıkları güvenlik kameralarına yansıdı.

Oyun Salonu Sahibi Metin Cinci, iş yerinin soyulduğunu sabah iş yerine geldiğinde fark ettiğini ifade ederek " Sbah geldiğimde iş yerimin kapısının kilidi kırılmıştı. İçeri girdiğimde oyun konsollarının olmadığını, etrafın dağınık olduğunu ve kasadaki cep telefonunun çalındığını fark ettim. 15 aydır iş yerimiz kapalıydı. Açalı 6 gün oldu, 7'inci günde iş yerimiz soyuldu. 65-70 bin lira arasında malzemem çalındı " dedi.

Polis iki oyun salonundan yaklaşık 180 bin liralık malzeme çalan iki kişinin kiralık otomobil ile olayı gerçekleştirdiğini belirlerken şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.