Puna Kavunu ve Karpuzu Ne Oldu?

Tarımda kendi kendine yeten güzel Ülkemizin köylüsü artık üretemez durumda diyen CHP Hendek İlçe Başkanı Nihat Bayraktar, mis gibi kokan Puna kavun ve karpuzlarına ne oldu diye sordu.

CHP Hendek İlçe Başkanı Nihat Bayraktar, Puna Ortaköy Mahallesinde Vatandaşlar ile bir araya geldi. Tarım ve Çiftçilerin yaşadığı sıkıntıların konuşulduğu toplantıda değerlendirmelere bulunan Bayraktar, bugün geldiğimiz noktada çiftçimiz artan mazot, gübre ve ilaç fiyatlarıyla başa çıkamıyor. Bu fiyatlarla traktörler nasıl çalışacak. Vatandaşlarımız sorunlarımız çok fazla, artık bıçak kemiğe dayandı diyorlar.

Su kanalları sorunu

Kuzey Marmara otoyolunun faaliyete geçmesi ile yağan her yağmurda yapılan köprü ayaklarından dolayı su kanallarının tıkandığını belirten Mahalle sakinleri, bu yüzden tarlalarının su altında kaldığını ve çok mağdur olduklarını belirterek yetkililerden bir an önce dere yataklarının genişletilerek sorunlarına çare bulunmasını talep ettiler.

Gelecek kaygısı, sürdürebilir tarım

Mahalle sakinleri ile sohbet eden ve fikir alışverişlerinde bulunan Bayraktar, üretici de, tüketici de zor durumda. Gençlerimizin gelecek kaygıları çok fazla, iş bulamamaktan şikayetçiler. Çiftçimize artık sürdürülebilir tarım ve hayvancılık politikaları ile destek lazım ifadelerine yer verdi.

Biz büyük bir Aileyiz

Ürettiğinin karşılığını alan, daha eşit bir Türkiye özlemiyle aramıza katılan yeni arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyen Bayraktar, gücümüze güç katıyoruz. Birlikte başaracağız, biz büyük bir Aileyiz ifadelerine yer verdi.