Rant Savaşına Dönüştürmeyin

DİJİMED Başkanı Ersin İbil, Basın Yasası görüşmelerinin ertelenmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ersin İbil, “Sosyal medya ve medya sektörü için ilaç niteliğinde olan basın yasasını rant savaşına dönüştürmeyin” dedi.

Dijital Medya ve Habercilik Derneği (DİJİMED) Başkanı Ersin İbil, geçtiğimiz günlerde hazırlanarak TBMM’ye sunularak kabul edilen ve şuanda görüşmeleri ertelenen basın yasası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yasanın rant savaşına dönüştürülememesi gerektiğini söyleyen Ersin İbil, bir an önce yürürlüğe girmesini istedi.

Geçit Vermeden Yasalaşmalı

Yasanın meclis komisyonunda görüşülüp kabul edildiğini ifade eden DİJİMED Başkanı İbil, “Daha önce yaptığımız açıklamada da tasarının destekçisi olduğumuzu ve bir an önce yasalaşarak yürürlüğüne girmesi gerektiğinin altını çizmiştik. Yasa ile birlikte gelen dezenformasyon haberlerine engel meselesini sansür olarak addeden bir takım çevrelerin asıl amacı yasa ile birlikte gelen internet haberciliğinin kanuni müeyyide altına alınması ve yine buradan hareketle basın ilan kurumu üzerinden yayınlanana ilanların bu sitelere de verilecek olması. Dolayısı ile önceki açıklamamızda da belirttiğimiz gibi meseleyi sadece ilan reklam payı olarak düşünmemek gerekir. Ancak görüyoruz ki yasanın geçişini istemeyen bazı çevreler konuyu arka planda rant meselesi yapmış durumdalar. Bunlara geçit vermeden tasarının bir önce yasalaşması gerekmektedir” şeklinde konuştu.