Sakarya - Dresden Arasında Gençlik Köprüsü Kuruyoruz

TES-İŞ Adapazarı Anadolu Lisesi, Almanya’nın Dresden şehrinde bulunan 30.Oberschule ile “Geleceğimizi beraber kurtaralım” isimli Alman-Türk Gençlik Köprüsü ve Erasmus + destekli “Yeşil Erasmus ve Sürdürülebilirlik” projesi kapsamında karşılıklı ziyaretler gerçekleştirdi. Almanya’nın Dresden şehrinden gelen 15 öğrenci ve 3 refakatçi öğretmen projenin Türkiye ayağında Sürdürülebilirlik ile ilgili çeşitli etkinliklere katıldı.

Projede sürdürülebilir gelecek bilinci yanında Türkiye ile Almanya arasında köprüler kurulmasına önem verildi. Okulda gerçekleştirilen atölye çalışmalarının yansıra Biyoçeşitlilik yönünden zengin olan Ormanya tabiat parkı ve Sapanca gölü ziyareti, Türk kültürü ve motiflerini tanıtmak için Yenikent Halk Eğitim Merkezi ve Alman misafirlerin isteği üzerine Serdivan Abdülhamit Cami ziyareti gerçekleştirilmiştir.

Projenin Almanya ziyaretinde 13 öğrenci ve 3 refakatçi öğretmen Alman okulunun hazırladığı çeşitli etkinliklerle sürdürülebilirlik teması üzerine çalıştı. Öğrenciler Almanya’da gündelik yaşamla ilgili fikir sahibi olurken ziyaret tarihinde Noel pazarların kurulmuş olması, öğrencilerin Alman geleneklerini görme imkânını da sağlamış oldu.