Sakarya Trafik Jandarması Timleri Denetim Ve Eğitim Faaliyetlerini Artırdı

Açıklama​:Trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri tarafından 2024 yılı Mart ayı içerisinde toplam (126.946) araç kontrol edildi.

Ay içerisinde yapılan denetimler sonucunda (626) araç, (157) sürücü trafikten men edilmiş, denetimlerde uyuşturucu ve alkollü şekilde araç kullandığı tespit edilen (13) sürücünün belgelerine geçici süreyle el konuldu.

Mart ayı içerisinde (43) okulda (2.761) öğrenciye, (51) faaliyette (924) sürücüye genel trafik ve güvenli sürüş konularında eğitim verilmiştir.

Geçmiş dönemlerde olduğu gibi artan bir ivme ile denetimler devam ederken, trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle 2024 yılı Mart ayı içerisinde ilimiz Jandarma sorumluluk sınırlarında toplam (41) maddi hasarlı, (31) yaralamalı ve (3) ölümlü olmak üzere toplam (75) trafik kazası meydana gelmiştir. Bu kazalarda maalesef (3) vatandaşımız yaşamını yitirmiş, (50) vatandaşımız yaralanmıştır. Yaşanan kazalar aşırı hız, hatalı sollama, kavşaklarda geçiş kurallarına uymama ve alkollü şekilde araç kullanma nedeniyle meydana gelmiştir.

İlimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler arttırılarak kararlılıkla ve gayretle sürdürülecektir.

 Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Trafik kazalarının azaltılması için sürücü ve vatandaşlarımızın da, daha duyarlı olmaları, özellikle hız limitlerine uymaları, emniyet kemerlerini takmaları, hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü olarak araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar edilmeleri hususlarında vatandaşlarımızın ilgisi ve desteklerine büyük ihtiyaç vardır ifadelerine yer verildi.