Sakarya Trafik Jandarması Timleri Ramazan Bayramı Tatilinde Denetimleri Artırdı

 Ramazan Bayramı Tatilinin başlamasıyla birlikte sorumluluk alanımızda trafik hareketliği ve araç sayısının artacağından dolayı, sürücü ve yolcuların güvenli bir trafik ortamı içerisinde seyahat etmelerini sağlamak ve kazaların önlenebilmesi amacıyla kural ihlallerine yönelik trafik denetimleri artırılmıştır.

Sakarya İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri tarafından; Trafik Kazalarının büyük çoğunluğunun hız kurallarına uyulmamasından kaynaklanması nedeniyle (24) saat esasına göre radar denetimleri yapılmakta olup, ayrıca emniyet kemeri, kırmızı ışık denetimi, motosikletler için kask denetimleri artırılarak sürdürülmektedir.

Sakarya İlimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler arttırılarak kararlılıkla ve gayretle sürdürülecektir.

Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Trafik kazalarının azaltılması için sürücü ve vatandaşlarımızın daha duyarlı olmaları, özellikle hız limitlerine uymaları, emniyet kemerlerini takmaları, hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü olarak araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar edilmeleri hususlarında vatandaşlarımızın ilgisi ve desteklerine büyük ihtiyaç vardır.