Sapanca Belediyesi Zabıta Ekipleri Denetimde

Kontroller sırasında Zabıta ekipleri, gıdaların son kullanma tarihleri, unlu mamullerin gramajını kontrol edip raf ve kasa fiyatlarını karşılaştırdı. Denetimlerde özellikle zincir marketlerde satılan her türlü ürünün gramajı, fiyat karşılaştırması ve hijyen kurallarına uygunluk konularında inceleme yapıldı.

Sapanca Belediyesi Zabıta Müdürü Hüseyin Güreci; “Yapılan kontrollerde fiyat değişiklik tarihi, son kullanma tarihleri, ürün künyesi ve etiket kontrolleri sonucunda etiket ve kasa işlemlerinde fiyat farklılıkları tespit edilen işletmelere tutanaklar tanzim edildi. Denetimlerde kurallara uyan işletme sahipleri ve çalışanlarına teşekkür ediyorum.

Ayrıca son kullanma tarihi geçen ve ambalajları bozuk olan ürünlere de tutanakla el konularak imhaları gerçekleştirildi. Vatandaşlarımızın hiç şüphesi olmasın ki ekiplerimiz ilçemiz genelinde mevzuatımız kapsamında ara vermeden kontrollerine devam edecekler” diye belirtti.

Vatandaşların mağdur olmamaları için raflardan aldıkları ürünlerin etiketleriyle kasa fiyatlarını takip etmeleri, ürünlerin son kullanma tarihlerine dikkatlice kontrol etmelerini ve her hangi bir olumsuzlukla karşılaştıklarında zabıta ekiplerine ihbar etmelerini sözlerine ekledi.