Serdivan’a Çocuk Dostu Oyun Sokağı

Serdivan Belediyesi, kent sokaklarını çocuklar ve ebeveynleri için yaşanabilir alanlara, yaya ve çocuk dostu kamusal mekanlara dönüştürmek amacıyla düzenlenmekte olan "Sokak Dönüştürme Uygulama Projesi"ni hayata geçiriyor

İlk Uygulama Arabacıalanı’nda

Program kapsamında ilk olarak Arabacıalanı Mahallesi’nde bulunan Necmi Kardeş Sokak seçildi. Serdivan AVM ve Cadde54 AVM’ye yürüme mesafesindeki sokağın yaya ve özellikle de çocuk kullanımını önceleyen kapsayıcı ve güvenli kamusal mekâna dönüştürülmesi hedefleniyor. Saha çalışması başlayan program kapsamında projenin tüm paydaşları ile Uygulamalı Veri Toplama çalışması yapıldığı belirtilirken, tasarım çalışmasında trafiğe kapanması planlanan yol aksları belirlendi. Sokakta ayrıca yaya ve trafik güvenliği açısından uygun bir tasarım anlayışı benimsenip sokağın güvenli oyun alanı haline getirilmesi amaçlanıyor.

Marmara Belediyeler Birliği

Program Serdivan Belediyesi Fen İşleri Dairesi Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve de Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile birlikte yürütülen Marmara Belediyeler Birliği, Superpool ve Global Designing Cities Initiative (Global Kent Tasarımı İnisiyatifi) iş birliğiyle gerçekleştiriliyor.