Tes-iş Adapazarı Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Katarakt Ameliyatı

Afrika’da görme rahatsızlığı yaşayan katarakt hastası iki kişinin ameliyat masraflarını harçlıklarından artırdıkları parayla karşılayan öğrencilere Sakarya İHH teşekkür belgesi takdim etti.

Öğrencilerin bu anlamlı davranışının duygulandırdığını ifade eden Okul Müdürü Cengiz Kıyak, öğrencilerimizle gurur duyuyorum. Okulumuzda akademik başarının yanı sıra milli manevi değerlerine bağlı, çevresine duyarlı, sosyal sorumluluk konusunda hassas gençler yetişmesi için de sosyal kültürel etkinlikler yapıyoruz. Böyle örnek davranışlar sergileyen öğrencilerimiz de bizleri ayrıca mutlu ediyor dedi.

Sakarya İHH Başkanı Engin Sezer öğrencilere hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ettiklerini ifade ederek bu güzel davranışa karşılık olarak okul kütüphanesine bin adet kitap bağışında bulunduklarını söyledi.

Katarakt hakkında bilgi veren Sezer; Son 14 yılda İHH olarak hayırseverlerin bağışlarıyla 157 binden fazla kişi ışığa kavuştu. “Siz Görürseniz Onlar da Görecek” sloganıyla 2007 yılında başlattığımız katarakt çalışmaları Afrika ve Asya'nın 18 ülkesinde devam ediyor. Türkiye'de genellikle yaşlılarda görülen ve tedavi edilmediğinde körlüğe sebep olan katarakt hastalığı; dünya genelinde yaşın yanı sıra yetersiz beslenme, uzun süre şiddetli ışığa maruz kalma, göz travmaları gibi sebeplerle yaygın biçimde görülüyor. Teknik ve maddi imkânsızlıklar nedeniyle milyonlarca insan ameliyat olamadığı için görme yeteneğini kaybediyor ve yaşamını başkalarına bağımlı olarak sürdürüyor dedi.