Dere yatağını toprakla doldurarak tarla haline getirdi!

Pamukova Bacı Mahallesinde bir vatandaş mahallenin ana dere sinin yatağını doldurup tarla haline getirdi.
Pamukova Bacı Mahallesinde bir vatandaş kendi tapulu arazisinin içinde olduğu gerekçesi ile mahallenin ana dersi olan ve halk arasında Koca dere olarak nitelendirilen dere yatağını iş makinesi ile toprakla doldurtup tarla haline getirdi.
Bacı Mahallesinde yaşanan olay sonrası mahalle sakinleri dere yatağının tarla haline getirilmesine tepki gösterdiler. DSİ ait olduğu iddia edilen derenin iş makinesi ile toprakla doldurulup tarla haline dönüştürülmesi üzerine konuyu DSİ yetkililerine bildiren vatandaşlar, dere yatağının toprakla doldurulup tarlaya dönüştürülmesinin mümkün olmadığını, kapanan dere yatağının yarın bir gün suyla dolmasıyla mahalledeki arazilerin tehdit altında kalacağını ifa de ettiler.
Arazini ölçtüren vatandaşın dere yatağının tapulu arazisinin içinden geçtiği gerekçesi ile toprakla doldurup tarlaya çevirdiği iddia edilirken, Mahalle Muhtarı Ahmet Tokaç, ” Anılan bölgede bir sıkıntı var. Tapuya göre dere yatağı vatandaşın arazisinden geçiyor.
Durumu DSİ yetkililerine bildirdik. 22 Şubat Pazartesi günü DSİ yetkilileri o bölgede gerekli incelmeleri yapacaklar.” dedi.