Kışlaçay Mahallesinde Kokarcalara Karşı Önlem Amaçlı İlaçlama Yapıldı
Kışlaçay Mahallesinde Kokarcalara Karşı Önlem Amaçlı İlaçlama Yapıldı
Kışlaçay Mahallesinde Kokarcalara Karşı Önlem Amaçlı İlaçlama Yapıldı
Kışlaçay Mahallesinde Kokarcalara Karşı Önlem Amaçlı İlaçlama Yapıldı
Arifiye İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, tarım ürünlerine ciddi zararlar veren kahverengi kokarca zararlısına karşı mücadelede önemli bir adım attı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından temin edilen özel ilaçlar, Arifiye İlçesi Kışlaçay Mahallesi’nde mahalle sakinlerinin desteğiyle uygulandı.
Kış aylarının başlamasıyla birlikte kahverengi kokarca zararlısının atıl binalara, müştemilatlara, odunluklara ve terk edilmiş yapılara sığındığı tespit edildi. Bu doğrultuda, Mahalle Sakinlerinden Serkan Tunç’un Holderi kullanılarak Kışlaçay Mahallesi’nde belirlenen alanlara ilaçlama çalışması gerçekleştiriliyor yarında devam edilecektir denildi.
Arifiye İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, bu çalışmalarda yerel halkın desteğinin büyük önem taşıdığını belirterek, özellikle Kışlaçay Mahalle Muhtarı Cemal Aldemir ve mahalle sakinlerine katkılarından dolayı teşekkür etti.
Yetkililer, sadece Kışlaçay Mahallesi ile sınırlı kalmayan bu mücadelenin Arifiye İlçesi’nin Mahalleleri genelinde devam edeceğini vurguladı. Zararlı popülasyonunun azaltılması ve tarımsal üretimin korunması amacıyla diğer mahallelerde de ilaçlama çalışmaları sürecek.
Arifiye Belediyesi Ve İlçe Tarıma Teşekkür Ederiz
Arifiye Belediye Başkanımız Sayın İsmail Karakullukçu’ya Ve Tarım İlçe Müdürlüğüne Kahve Rengi Kokarca Zararlısı Mücadelesi İçin Destekleri İçin Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.