Büyükşehir Hendek’te Seferber Oldu: Kısa Sürede Tam 15 Kilometre
Büyükşehir Belediyesi, Hendek’te ulaşım konforunu artırmak için başlattığı asfalt seferberliğini kapsamında Beştepeler, Remziefendi ve Şehit Gaffar Okan Caddesi’ni yepyeni bir yüze kavuşturdu.
Yeni etapta ise Soğuksu–Hacıkışla–Uzunçarşı-Yeşilyurt-Kurtköy-Sivritepe’de 12 kilometrelik hat sil baştan yenileniyor. Bu adım da tamamlandığında Hendek’te kısa sürede toplam 15 kilometrelik güzergâh yenilenmiş olacak.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehrin 16 ilçesinde sürdürdüğü asfalt çalışmalarında her ilçede kalıcı eserler bırakmaya devam ediyor.
Hendek’te hummalı çalışma
Şehir genelinde planlanan program kapsamında ulaşım altyapısını güçlendiren Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı (YOLBAK) ekipleri, Hendek merkezinde ve kırsalında hummalı bir çalışma yürütüyor.
İlçe merkezinin ulaşım omurgasını oluşturan Remziefendi ve Beştepeler Caddeleri sil baştan yenilenerek konforlu bir yapıya kavuşturulmuş ve Şehit Gaffar Okan Caddesi’nin de tamamlanmasıyla Hendek girişi modern ve güvenli hale gelmişti.
6 mahallede 12 kilometrelik hat
Sonrasında ise rota kırsala çevrildi, Soğuksu–Hacıkışla–Uzunçarşı-Yeşilyurt-Kurtköy-Sivritepe’yi kapsayan 12 kilometrelik grup yolunun yenilenmesi için işlem başladı.
Çalışmaların sonuna yaklaşan YOLBAK, Hendek’in kırsalını tablo gibi işledi. Çalışma tamamlandığında ilçe merkeziyle birlikte kısa sürede 15 kilometrelik bir hat yenilenmiş olacak.
Mahalleler arası ulaşımın rahat, hızlı, güvenli hale gelmesiyle büyük mutluluk yaşayan mahalle sakinleri Büyükşehir’e memnuniyetini ifade etti.
12 kilometrelik güzergaha yenileniyor
AK Parti Hendek İlçe Başkanı Âdem Öz, süreci yakından takip ettiklerini ifade ederek, “Büyükşehir Belediyesi, son 10 gündür 12 kilometrelik güzergâhta asfalt çalışmalarını sürdürüyor. İlçemizde yoğun bir çalışma yürütülüyor ve vatandaşlarımız da memnuniyetlerini dile getiriyor. İlçemize gösterdiği hassasiyet ve desteği için Yusuf Başkanımıza, sahada özveriyle görev yapan çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyoruz” dedi.
“Soğuksu’dan Sivritepe’ye kadar yollar yenilendi”
Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Kemal Sofu ise çalışmaların uzun bir güzergâhı kapsadığını belirterek, “Asfalt çalışmalarına Soğuksu’dan başladık; Hacıkışla, Uzunçarşı, Yeşilyurt ve Sivritepe mahallelerimizde devam ederek tamamlıyoruz. Yollarımız çok güzel
bir görünüme kavuştu, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Hemşerilerimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
“İlçemiz hiçbir zaman sahipsiz kalmadı”
Mahalle sakinlerinden Enver Başdor ise yapılan hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Alemdar’a ve burada çalışan ekiplere teşekkür ediyoruz. İlçemizden hiçbir zaman elini çekmedi, desteklerini bizden esirgemedi. Önceden çukurlarla dolu olan yollarımız şimdi çok daha güzel bir hale geldi. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” şeklinde konuştu