Bir Gün Değil Her Gün Yanınızdayız
Bir Gün Değil Her Gün Yanınızdayız
Sakarya’da Engelli Ailelerine Bayram Öncesi Moral Ziyareti
Sakarya’da Engelli Ailelerine Bayram Öncesi Moral Ziyareti
Sakarya Müftülüğü İl Engelli Koordinatörlüğü ile Engelliler ve Dayanışma Derneği’nin ortaklaşa yürüttüğü farkındalık projesi kapsamında Kurban Bayramı öncesi özel bireylerin aileleri ziyaret edildi. Sorunların dinlendiği ziyaretlerde ihtiyaç sahiplerine yardımlar ulaştırılırken, son iki yılda 3 bin 800 ailenin evine misafir olunduğu belirtildi.
Sakarya’da yürütülen sosyal dayanışma çalışmaları, Kurban Bayramı öncesinde anlamlı ziyaretlerle devam ediyor. Sakarya Müftülüğü İl Engelli Koordinatörlüğü ile Engelliler ve Dayanışma Derneği iş birliğinde gerçekleştirilen farkındalık projesi kapsamında özel bireyler ve aileleri evlerinde ziyaret edilerek hem moral verildi hem de ihtiyaçları yerinde tespit edildi.
Bayram öncesinde gerçekleştirilen ziyaretlerde ailelerin sorunları dinlenirken, çeşitli yardımlar da ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Çalışmaların sadece belirli günlerle sınırlı olmadığını ifade eden yetkililer, yılın her döneminde engelli bireylerin yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.
“3 Bin 800 Ailenin Gönlüne Dokunduk”
Engelliler ve Dayanışma Derneği Başkanı Aslı Çam, yürütülen çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada, son iki yılda büyük bir gönül hareketine dönüştürdükleri proje kapsamında binlerce aileye ulaştıklarını söyledi.
Çam, “Bayramın yaklaşması dolayısıyla Sakarya İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü ile birlikte yürüttüğümüz farkındalık projesi çerçevesinde özel bireyli ailelerimizi ziyaret ediyoruz. Ailelerimizin sorunlarını dinliyor, çözüm üretmeye çalışıyor ve yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Son iki yılda 3 bin 800 ailemizi ziyaret ederek gönüllerine dokunmaya çalıştık. Bu ziyaretlerimiz artarak devam edecek” dedi.
“Önemli Olan Bir Annenin Yüzünde Tebessüm Oluşturabilmek”
Yapılan çalışmaların yalnızca maddi destekten ibaret olmadığını belirten Çam, manevi desteğin de en az yardım kadar kıymetli olduğunu ifade etti.
Çam, “Bizler için önemli olan bir annenin yüzünde gülümseme olabilmek, engelli bireylerimizin hayatına umut olabilmek. Bir yetimin, bir öksüzün başını okşayabilmek bizim için en büyük mutluluk. Sadece bir gün, bir hafta değil; her gün onların yanındayız. Kapıları çalarken sadece yardım götürmüyoruz, aynı zamanda sevgi, moral ve umut götürüyoruz” diye konuştu.
Bayram Öncesi Moral ve Destek
Kurban Bayramı öncesinde gerçekleştirilen ziyaretlerin aileler üzerinde büyük moral oluşturduğunu belirten yetkililer, toplumun her kesiminin engelli bireylere karşı daha duyarlı olması gerektiğine dikkat çekti.
Ev ziyaretlerinde çocuklarla yakından ilgilenilirken, ailelerin talepleri de not alındı. Yetkililer, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik destek çalışmalarının bundan sonraki süreçte de sürdürüleceğini ifade etti.
“Gönüllere Giriyoruz”
Projeyle yalnızca evlere değil gönüllere de girdiklerini belirten dernek üyeleri, dayanışma kültürünün güçlenmesi adına toplumun desteğinin önemli olduğunu söyledi.
Engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak ve ailelerin kendilerini yalnız hissetmemesi adına gerçekleştirilen ziyaretlerin, Sakarya’da örnek bir sosyal dayanışma modeli oluşturduğu ifade edildi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.