Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünden Taksi Şoförlerine Sağlıklı Yaşam Programı
Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünden Taksi Şoförlerine Sağlıklı Yaşam Programı
Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünden Taksi Şoförlerine Sağlıklı Yaşam Programı
Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünden Taksi Şoförlerine Sağlıklı Yaşam Programı
Sürekli araç kullanan sürücülerde, Taksi şoförlerinde kalp krizi ve hipertansiyon riski çalışma koşullarına dayalı olarak artabilir.
Uzun süreli oturmaya ve hareketsizliğe dayalı sebepler kan dolaşımını olumsuz etkileyebilir.
Şoförlerde düzensiz beslenme, trafik yoğunluğuna ve müşteri ilişkilerine dayalı stres, hipertansiyon ve kalp damar hastalıkları riskini arttırabilir.
Bu kapsamda Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından spesifik gruplara yönelik programlar hazırlanmakta ve toplum sağlığını koruyucu çalışmalara önem verilmektedir.
Eğitim ve Proje biriminden Uzm. Hemşire Deniz Çiftçi ve Hasan Kodaman toplumun tüm kesimlerine yönelik sağlıklı yaşam bilgilendirmelerinde seminer ve konferanslar dışında toplumla buluşmaktadır.
“Taksi Şoförlerine Yönelik Sağlıklı Yaşam Programı” başlıklı bir çalışma ile ilçedeki araç sürücülerinin maruz kalacakları riskleri azaltmaya ve sağlıklı tutumlar geliştirmelerine örnek olacak bir eğitim programı başlatılmıştır. Şoförlerdeki uzun çalışma saatleri nedeniyle sağlıksız ve düzensiz beslenme alışkanlıklarına dikkati çekerek , fast-food tüketimi ve yüksek tuz içeren besinler yoluyla hipertansiyon gelişmesi konusu önemle vurgulanmaktadır.
Düşük fiziksel aktivite, obezite ve kalp krizi riskini artırabilir; sigara ve zararlı alışkanlıkla kalp ve damar hastalıklarını tetikleyebilir. Sürekli trafikte bulunmak, egzoz gazlarına ve hava kirliliğine maruz kalmak da kalp ve damar sağlığını olumsuz etkileyebilir.
Yaşamsal risklerin anlaşılabilir olması önlemlere yönelik tutumların gelişmesinde etkili olacaktır. Bu kapsamda beslenme ve fiziksel aktivitenin dengeli tutulması genel sağlığa olumlu etki edecek ve olası sağlık risklerinden bireyleri koruyacaktır.
Yeterli su tüketimi, kaliteli uyku ve dinlenme konusunda da bilgilendirmelerin yapıldığı çalışmalarda bireylerin sağlıkları ile ilgili sorularına yanıt verilmektedir. Programın ilk grubu olan Hendek Garaj Taksi şöförleri eğitime ilgili yaklaşmışlar ve yapılan çalışmalardan memnuniyetlerini ifade etmişlerdir. Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü 30 Temmuz -15 Ağustos tarihleri arasında ilçedeki tüm taksi şoförlerine sağlık konusunda bilgilendirme çalışmalarına devam edecektir.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.