Mengen; Memurlara Yeni Bir İyileştirme Yapılmalı
Mengen; Memurlara Yeni Bir İyileştirme Yapılmalı
Mengen; Memurlara Yeni Bir İyileştirme Yapılmalı
Mengen; Memurlara Yeni Bir İyileştirme Yapılmalı
Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi teşkilat toplantılarına devam ediyor.
Hendek İlçe Temsilciği ev sahipliğinde eğitim yöneticileri ile bir araya gelen Şube Başkanı Murat Mengen eğitimcilerin gündemlerine yönelik bir konuşma gerçekleştirdi.
8. Dönem Toplu Sözleşmede oransal zam konusundaki tekliflerin beklentiyi karşılamaması nedeniyle uzlaşma sağlanamadığına işaret eden Mengen, bu açıdan memurlara yeni bir iyileştirme yapılması gerektiği konusunda bir taleplerinin bulunduğunu belirterek, “Seyyanen bir iyileştirme kamu görevlilerine ve emeklilere yapılmalı ve bu emekliliğe de yansıtılacak şekilde olmalı.” dedi.
Ekonomik tablonun, sabit gelirlileri, memurları ve emeklileri zorladığına dikkati çeken Mengen, şöyle devam etti:
“Kiralar insanları hakikaten bunaltmış durumda ve memurlar, kirayı ödeyerek çocuklarına yatırım yapabilecek ortamı da bulamıyorlar. Ancak kirayı ödeyip normal durumu zor idare edebiliyorlar. Ortadaki tablo, mutlaka ama mutlaka bir adım atılması gerektiğini ortaya koyuyor.
Biz toplu sözleşmede birçok taleple masaya gittik ama götürdüğümüz talepler içerisinde 58 maddeyi bütün çalışanlara dokunabilecek bazı iyileştirmeleri yapabildik ama esas oransal kısımda uzlaşamadık. 3 teklif getirildi, 2 ciddi teklif bir de 1000 TL taban aylığa iyileştirme dediler.
Biz taban aylık iyileştirmesini daha yüksek istemiştik. Bu açıdan bu rakamlar bu beklentiyi karşılamaz dedik. Çünkü kamuda bir ücret adaletsizliği oluştu, bir dengesizlik oluştu çalışanlar arasında. Bunu düzeltebilecek teklifleri yeterli kadar müzakereye ve onu karşılayacak yeterli bütçeye bu anlamda kapı aralanmadı.
Bu boyutuyla bizim bir huzursuzluğumuz var. Biz istiyoruz ki kamu görevlilerinin arasındaki ücret dengesizliği giderilsin, gelir adaleti sağlansın ve kamu görevlileri refah düzeyinde ücret alabilecek seviyeye gelsin. Derdimiz bu. Çalışanlar arasında bir kıyas aldı başını gidiyor doğal olarak.
Bu ne bu hükümete yakışıyor, ne kamu görevlilerine yakışıyor. Bu açıdan mutlaka ama mutlaka toplu sözleşmede uzlaşamamış olmanın neticesinde hükümetin mutlaka ilave bir adım atmasına ve seyyanen iyileştirme yapmasına ihtiyaç var diyoruz.
Mengen, ücretler arasındaki farkın giderek açıldığını belirterek, “O zaman sen neden okumayı, dirsek çürütmeyi bu kadar değersizleştirdin ve bu işi bu hale getirdin diye sormak benim en doğal hakkım. Ortada bir adaletsizlik var bunu söylemek benim en doğal hakkım.” dedi.
Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik ilave ödemelerinin emekliliğe sayılması konusunu çözmeye çalışıyoruz diyen Mengen, memur emeklilerinin ekonomik durumuna dikkati çekerek, mevcut emekli maaşların yetersiz olduğunu, emeklilerin alacaklı olduğunu vurguladı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.