Mengen; Memurlara Yeni Bir İyileştirme Yapılmalı

EĞİTİM 19.12.2025 - 12:52, Güncelleme: 19.12.2025 - 12:52 342 kez okundu.
 

Mengen; Memurlara Yeni Bir İyileştirme Yapılmalı

Mengen; Memurlara Yeni Bir İyileştirme Yapılmalı

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi teşkilat toplantılarına devam ediyor. Hendek İlçe Temsilciği ev sahipliğinde eğitim yöneticileri ile bir araya gelen Şube Başkanı Murat Mengen eğitimcilerin gündemlerine yönelik bir konuşma gerçekleştirdi. 8. Dönem Toplu Sözleşmede oransal zam konusundaki tekliflerin beklentiyi karşılamaması nedeniyle uzlaşma sağlanamadığına işaret eden Mengen, bu açıdan memurlara yeni bir iyileştirme yapılması gerektiği konusunda bir taleplerinin bulunduğunu belirterek, “Seyyanen bir iyileştirme kamu görevlilerine ve emeklilere yapılmalı ve bu emekliliğe de yansıtılacak şekilde olmalı.” dedi. Ekonomik tablonun, sabit gelirlileri, memurları ve emeklileri zorladığına dikkati çeken Mengen, şöyle devam etti: “Kiralar insanları hakikaten bunaltmış durumda ve memurlar, kirayı ödeyerek çocuklarına yatırım yapabilecek ortamı da bulamıyorlar. Ancak kirayı ödeyip normal durumu zor idare edebiliyorlar. Ortadaki tablo, mutlaka ama mutlaka bir adım atılması gerektiğini ortaya koyuyor.  Biz toplu sözleşmede birçok taleple masaya gittik ama götürdüğümüz talepler içerisinde 58 maddeyi bütün çalışanlara dokunabilecek bazı iyileştirmeleri yapabildik ama esas oransal kısımda uzlaşamadık. 3 teklif getirildi, 2 ciddi teklif bir de 1000 TL taban aylığa iyileştirme dediler. Biz taban aylık iyileştirmesini daha yüksek istemiştik. Bu açıdan bu rakamlar bu beklentiyi karşılamaz dedik. Çünkü kamuda bir ücret adaletsizliği oluştu, bir dengesizlik oluştu çalışanlar arasında. Bunu düzeltebilecek teklifleri yeterli kadar müzakereye ve onu karşılayacak yeterli bütçeye bu anlamda kapı aralanmadı.  Bu boyutuyla bizim bir huzursuzluğumuz var. Biz istiyoruz ki kamu görevlilerinin arasındaki ücret dengesizliği giderilsin, gelir adaleti sağlansın ve kamu görevlileri refah düzeyinde ücret alabilecek seviyeye gelsin. Derdimiz bu. Çalışanlar arasında bir kıyas aldı başını gidiyor doğal olarak. Bu ne bu hükümete yakışıyor, ne kamu görevlilerine yakışıyor. Bu açıdan mutlaka ama mutlaka toplu sözleşmede uzlaşamamış olmanın neticesinde hükümetin mutlaka ilave bir adım atmasına ve seyyanen iyileştirme yapmasına ihtiyaç var diyoruz. Mengen, ücretler arasındaki farkın giderek açıldığını belirterek, “O zaman sen neden okumayı, dirsek çürütmeyi bu kadar değersizleştirdin ve bu işi bu hale getirdin diye sormak benim en doğal hakkım. Ortada bir adaletsizlik var bunu söylemek benim en doğal hakkım.” dedi. Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik ilave ödemelerinin emekliliğe sayılması konusunu çözmeye çalışıyoruz diyen Mengen, memur emeklilerinin ekonomik durumuna dikkati çekerek, mevcut emekli maaşların yetersiz olduğunu, emeklilerin alacaklı olduğunu vurguladı.  
Mengen; Memurlara Yeni Bir İyileştirme Yapılmalı

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi teşkilat toplantılarına devam ediyor.

Hendek İlçe Temsilciği ev sahipliğinde eğitim yöneticileri ile bir araya gelen Şube Başkanı Murat Mengen eğitimcilerin gündemlerine yönelik bir konuşma gerçekleştirdi.

8. Dönem Toplu Sözleşmede oransal zam konusundaki tekliflerin beklentiyi karşılamaması nedeniyle uzlaşma sağlanamadığına işaret eden Mengen, bu açıdan memurlara yeni bir iyileştirme yapılması gerektiği konusunda bir taleplerinin bulunduğunu belirterek, “Seyyanen bir iyileştirme kamu görevlilerine ve emeklilere yapılmalı ve bu emekliliğe de yansıtılacak şekilde olmalı.” dedi.

Ekonomik tablonun, sabit gelirlileri, memurları ve emeklileri zorladığına dikkati çeken Mengen, şöyle devam etti:

“Kiralar insanları hakikaten bunaltmış durumda ve memurlar, kirayı ödeyerek çocuklarına yatırım yapabilecek ortamı da bulamıyorlar. Ancak kirayı ödeyip normal durumu zor idare edebiliyorlar. Ortadaki tablo, mutlaka ama mutlaka bir adım atılması gerektiğini ortaya koyuyor.

 Biz toplu sözleşmede birçok taleple masaya gittik ama götürdüğümüz talepler içerisinde 58 maddeyi bütün çalışanlara dokunabilecek bazı iyileştirmeleri yapabildik ama esas oransal kısımda uzlaşamadık. 3 teklif getirildi, 2 ciddi teklif bir de 1000 TL taban aylığa iyileştirme dediler.

Biz taban aylık iyileştirmesini daha yüksek istemiştik. Bu açıdan bu rakamlar bu beklentiyi karşılamaz dedik. Çünkü kamuda bir ücret adaletsizliği oluştu, bir dengesizlik oluştu çalışanlar arasında. Bunu düzeltebilecek teklifleri yeterli kadar müzakereye ve onu karşılayacak yeterli bütçeye bu anlamda kapı aralanmadı.

 Bu boyutuyla bizim bir huzursuzluğumuz var. Biz istiyoruz ki kamu görevlilerinin arasındaki ücret dengesizliği giderilsin, gelir adaleti sağlansın ve kamu görevlileri refah düzeyinde ücret alabilecek seviyeye gelsin. Derdimiz bu. Çalışanlar arasında bir kıyas aldı başını gidiyor doğal olarak.

Bu ne bu hükümete yakışıyor, ne kamu görevlilerine yakışıyor. Bu açıdan mutlaka ama mutlaka toplu sözleşmede uzlaşamamış olmanın neticesinde hükümetin mutlaka ilave bir adım atmasına ve seyyanen iyileştirme yapmasına ihtiyaç var diyoruz.

Mengen, ücretler arasındaki farkın giderek açıldığını belirterek, “O zaman sen neden okumayı, dirsek çürütmeyi bu kadar değersizleştirdin ve bu işi bu hale getirdin diye sormak benim en doğal hakkım. Ortada bir adaletsizlik var bunu söylemek benim en doğal hakkım.” dedi.

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik ilave ödemelerinin emekliliğe sayılması konusunu çözmeye çalışıyoruz diyen Mengen, memur emeklilerinin ekonomik durumuna dikkati çekerek, mevcut emekli maaşların yetersiz olduğunu, emeklilerin alacaklı olduğunu vurguladı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sakarya24haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Adana Escort Çukurova Escort Seyhan Escort Ankara Escort Mamak Escort Etimesgut Escort Polatlı Escort Pursaklar Escort Haymana Escort Çankaya Escort Keçiören Escort Sincan Escort Antalya Escort Kumluca Escort Konyaaltı Escort Manavgat Escort Muratpaşa Escort Kaş Escort Alanya Escort Kemer Escort Bursa Escort Eskişehir Escort Gaziantep Escort Şahinbey Escort Nizip Escort Şehitkamil Escort İstanbul Escort Merter Escort Nişantaşı Escort Şerifali Escort Maltepe Escort Sancaktepe Escort Eyüpsultan Escort Şişli Escort Kayaşehir Escort Büyükçekmece Escort Beşiktaş Escort Mecidiyeköy Escort Zeytinburnu Escort Sarıyer Escort Bayrampaşa Escort Fulya Escort Beyoğlu Escort Başakşehir Escort Tuzla Escort Beylikdüzü Escort Pendik Escort Bağcılar Escort Ümraniye Escort Üsküdar Escort Esenyurt Escort Küçükçekmece Escort Esenler Escort Güngören Escort Kurtköy Escort Bahçelievler Escort Sultanbeyli Escort Ataşehir Escort Kağıthane Escort Fatih Escort Çekmeköy Escort Çatalca Escort Bakırköy Escort Kadıköy Escort Avcılar Escort Beykoz Escort Kartal Escort İzmir Escort Balçova Escort Konak Escort Bayraklı Escort Buca Escort Çiğli Escort Gaziemir Escort Bergama Escort Karşıyaka Escort Urla Escort Bornova Escort Çeşme Escort Kayseri Escort Kocaeli Escort Gebze Escort İzmit Escort Malatya Escort Manisa Escort Mersin Escort Yenişehir Escort Mezitli Escort Erdemli Escort Silifke Escort Akdeniz Escort Anamur Escort Muğla Escort Bodrum Escort Milas Escort Dalaman Escort Marmaris Escort Fethiye Escort Datça Escort Samsun Escort Atakum Escort İlkadım Escort Adıyaman Escort Afyonkarahisar Escort Ağrı Escort Aksaray Escort Amasya Escort Ardahan Escort Artvin Escort Aydın Escort Balıkesir Escort Bartın Escort Batman Escort Bayburt Escort Bilecik Escort Bingöl Escort Bitlis Escort Bolu Escort Burdur Escort Çanakkale Escort Çankırı Escort Çorum Escort Denizli Escort Diyarbakır Escort Düzce Escort Edirne Escort Elazığ Escort Erzincan Escort Erzurum Escort Giresun Escort Gümüşhane Escort Hakkari Escort Hatay Escort Iğdır Escort Isparta Escort Kahramanmaraş Escort Karabük Escort Karaman Escort Kars Escort Kastamonu Escort Kırıkkale Escort Kırklareli Escort Kırşehir Escort Kilis Escort Konya Escort Kütahya Escort Mardin Escort Muş Escort Nevşehir Escort Niğde Escort Ordu Escort Osmaniye Escort Rize Escort Sakarya Escort Siirt Escort Sinop Escort Sivas Escort Şanlıurfa Escort Şırnak Escort Tekirdağ Escort Tokat Escort Trabzon Escort Tunceli Escort Uşak Escort Van Escort Yalova Escort Yozgat Escort Zonguldak Escort
Antalya Escort Kumluca Escort Konyaaltı Escort Manavgat Escort Muratpaşa Escort Kaş Escort Alanya Escort Kemer Escort aksu escort Döşemealtı Escort kepez escort demre escort elmalı escort finike escort gazipaşa escort korkuteli escort serik escort
izmir escort aliağa escort balçova escort bayindir escort bayraklı escort bergama escort beydağ escort bornova escort buca escort çeşme escort çiğli escort dikili escort foça escort gaziemir escort güzelbahçe escort karabağlar escort karşıyaka escort kemalpaşa escort kınık escort kiraz escort konak escort menderes escort menemen escort narlıdere escort ödemiş escort seferihisar escort selçuk escort tire escort torbalı escort urla escort alsancak escort
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.