TÜBİTAK Desteği İle Doğa Dostu Sensörler Üretilecek
TÜBİTAK Desteği İle Doğa Dostu Sensörler Üretilecek
TÜBİTAK Desteği İle Doğa Dostu Sensörler Üretilecek
TÜBİTAK Desteği İle Doğa Dostu Sensörler Üretilecek
SUBÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Doktora Programı öğrencisi İbrahim Gelen’in ‘Elektrospinning Yöntemiyle Kompozit Membranların Geliştirilmesi ve Sensör Uygulamaları’ başlıklı tezi, TÜBİTAK 2211-C Doktora Burs Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Doktora Programı öğrencisi İbrahim Gelen’in tez çalışması, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Programı Başkanlığı (BİDEB) 2211-C Yurt İçi Öncelikli Alanlar Doktora Burs Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
Gelen desteği, Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Harun Gül danışmanlığında hazırladığı ‘Elektrospinning Yöntemiyle Kompozit Membranların Geliştirilmesi ve Sensör Uygulamaları’ başlıklı tezi ile elde etti.
Tezde elektro eğirme yöntemi ile PVDF/PET polimer matrisli altın ve gümüş nanopartikül takviyeli nano yapılı kompozit membranlar kullanılarak esnek kapasitif basınç sensörlerinin geliştirilmesi hedefleniyor.
Söz konusu sensörler; giyilebilir teknolojiler, biyomedikal uygulamalar ve sağlıkta izleme gibi alanlarda yüksek hassasiyet, kararlılık ve esneklik gibi avantajlar sunuyor. Tez ile ayrıca geri dönüştürülmüş PET kullanılarak çevresel sürdürülebilirliğe katkıda bulunmak, plastik atıkları azaltmak ve doğa dostu sensörler üretmek de amaçlanıyor.
Elektroeğirme yöntemi ile PET nanoliflerinin elde edilmesinin, çevreye duyarlı ve yüksek performanslı sensör yapılarının oluşturulmasını sağlayacağı düşünülüyor. Sonuç olarak, çevre dostu, esnek, dayanıklı ve yüksek hassasiyetli sensörler elde edilerek giyilebilir cihazlar ve sağlık izleme sistemleri için etkili çözümler sunulması öngörülüyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.